Alternative content

Get Adobe Flash player

  • Css Template Preview
  • Css Template Preview
  • Css Template Preview
  • Css Template Preview
  • Css Template Preview

Sondaj

Cum vi se pare noul site?
 

Contact rapid

Tel: 0722 277 460

E-mail: optimproiect@gmail.com

Adresa: Strada Atlasului, Bucuresti, sector 1
Consultanta

Oferta noastra in ceea ce priveste CONSTRUCTIA UNEI CLADIRI INDUSTRIALE INCEPE CU :

Consultanta pentru executia lucrarilor de constructii metalice si este structurata pe principul gasirii solutiilor optime in vederea minimizarii costurilor-atat in faza de proiectare a structurii cat si in cele de aprovizionare, montaj si exploatare a structurii.


Consultanta in vederea construirii unei cladiri industriale este extrem de importanta.In primii pasi care se fac pentru achizitia serviciilor complexe de antreprenoriat se hotareste calitatea viitoare investitii si modul in care aceasta va oferi satisfactii utilizatorului final.

Prin experienta acumulata in ultimii 20 de ani, putem spune ca am intalnit nenumarate situatii in care consultanta a avut un rol esential in buna finalizare a lucrarilor de construire. Aceasta a presupus alegerea celei mai economice variante de proiect de arhitectura. Arhitectura unei cladiri nu inseamna doar anvelopa, invelisul exterior, estetica acestei cladiri.

Arhitectura, intr-un concept mai larg, presupune realizarea unei conceptii de ansamblu cat mai coerenta a intregii investitii. Incepand cu stabilirea inaltimii coamei, a inaltimii cornisei, a inaltimii maxime a cladirii, a lungimii halei, continuand cu stabilirea formei in plan, a cailor de acces si a compartimentarilor si terminand cu stabilirea materialelor, a formei, numarului si dimensiunilor ferestrelor, a invelisului exterior, a termo- si hidro-izolatiilor, toate acestea concura intr-o masura covarsitoare atat la aspectul final al constructiei cat si la costul, cheltuiala, investitia initiala pentru realizarea acesteia si nu in ultimul rand la uriasele cheltuieli generate pentru intretinere. Trebuie pornit de la ideea ca o constructie nu este finalizata in momentul receptiei sale, si nici in momentul punerii ei in functiune. Intr-o abordare mai larga, o constructie- de orice fel ar fi aceasta, fie de locuit, fie spatiu de productie, de depozitare, de birouri, un pod sau o centrala termica- este de fapt asimilabila oricarui organism VIU.

O constructie necesita costuri in vederea proiectarii ei, dar initial necesita costuri cu studiul amplasamentelor posibile si alegerea celui mai bun, studiul terenului in privinta terenului te fundare- studiu geotehnic- studiul terenuluii in privinta dimensiunilor- studiu topometric, studiul actelor de proprietate -prin avocati specializati-

Dupa ce ati realizat primii pasi in derularea investitiei si ati ales in cunostinta de cauza terenul si ati demarat proiectarea, constructia va va inghiti timpul pentu alegerea unei "forme" arhitecturale cat mai adecvate, conform cu cele aratate mai sus.

Ei bine, ati inceput exectia.Cu cine? Ce antreprenor ati ales? Pe cel mai ieftin posibil? S-ar putea sa nu poata finaliza lucrarea. Nu este problema pretului, nici cel mai scump posibil nu va poate garanta un succes 100%.

Constructia s-a impotmolit? Care sunt cauzele - lipsa finantarii, nu a fost stabilita o dimensiune optima si costurile au depasit bugetul initial? Deja ati pierdut de 2..3x suma pe care ati fi rezervat-o consultantei. Lucrurile se pot urni din nou, cu costurile potrivite.

Ati terminat constructia? Trebuie declarata la fisc, ca un copil nou nascut. Trebuie masurata, trebuiesc planuri "as built", trebuie verificata si receptionata. Buuuun, aveti totul? Bransamente la apa, canalizare, gaze, internet, pizza, mancare chinezeasca? Este ok, pentru ca de acum veti incepe sa platiti! Ups!, s-a infundat canalizarea/aveti o inundatie/curge acoperisul, fuga la expert si la proiectant si contractorul general, acesta fuga la subantreprenorul de specialitate, pentru a rezolva problema. Vine iarna, contorul de gaz se invarte prea repede si nu aveti panouri solare pentru incalzire, nu v-ati gandit la pompe de caldura si utilizarea energiei regenerabile. Nu este prea tarziu, dar oricum va costa acum sa spargeti peretii si pardoselile pentru a introduce noi legaturi. Imaginea unei constructii trebuie sa fie aceea a unei caracatite, cu mult mai mult de opt picioare!!!!